Zoete aardappel met mosterdvinaigrette

bijgerecht glutenvrij eivrij melkvrij

Te lekker om niet te delen! Zoete aardappel met zelfgemaakte mosterdvinaigrette, afgewerkt met wat rucola.
Een heerlijk bijgerecht dat je bij verschillende soorten vlees kan serveren.

De zoete aardappel is niet meer weg te slaan uit de keuken. En terecht! Het is niet alleen superlekker, maar ook heel gezond. Geen reden dus om dit bijgerecht niet te uit te proberen 😉

Volgende ingrediënten zijn goed voor 2 personen:

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 el mosterd
  • 3 el appelazijn
  • 10 el olijfolie
  • Bladpeterselie
  • Peper
  • Zout
  • Eventueel: rucola
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Was de zoete aardappelen en snij ze in 2
  • Stoom de stukken zoete aardappel tot ze gaar zijn
  • Maak ondertussen de mosterdvinaigrette:
  • Snipper de peterselie fijn
  • Doe de mosterd en appelazijn in een kommetje en klop los met een klopper
  • Voeg al kloppend de olijfolie toe
  • Meng er de fijngesnipperde peterselie goed onder en kruid met peper en zout
  • Als de vinaigrette zou gaan schiften voeg je een klein scheutje koud water toe en blijf je kloppen met de garde
  • Van zodra de zoete aardappelen gaar zijn, leg je ze in een platte schaal of kom
  • Prak de zoete aardappel tot een grove puree
  • Lepel de mosterdvinaigrette erover
  • Werk af met een handvol rucola
  • Njam, njam, smakelijk!

De score van mijn man: 4/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.