Vietnamese loempia’s

hapje glutenvrij eivrij melkvrij

De mogelijkheden voor loempiarecepten zijn eindeloos. Ik geef jullie graag een recept van Vietnamese loempia’s zoals ik ze graag eet. Ze zijn heerlijk als hapje!

De vulling bestaat uit glasnoedels, kip, wortels, erwten en een lente-ui opgewerkt met sambal oelek, oestersaus en sap van gember.
De loempia’s met rijstvellen zijn superknapperig als je ze bakt in wat arachideolie in de pan. Mmm 😀

Je kan de loempia’s perfect bewaren in de diepvriezer.

Met volgende ingrediënten maak je zo’n 40 mini-loempia’s.

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 100 gr glasnoedels
  • 1 kipfilet
  • 1 wortel (of 2 kleintjes)
  • 50 gr erwten
  • 2 el sambal oelek
  • rijstvellen
  • 1 el oestersaus
  • 1 lente-ui
  • 2 cm gember
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Kook de glasnoedels gaar en spoel ze onder koud water zodat ze afkoelen
  • Snij de glasnoedels fijn en doe ze alvast in een grote kom
  • Snij de kipfilet in fijne blokjes, snij de wortel(s) in julienne en wok beiden kort gaar in een wokpan
  • Voeg op het einde sambal oelek toe aan de kipfilet en wortels
  • Blancheer de erwtjes en spoel ze onder koud water
  • Snij de lente-ui fijn
  • Schil en rasp te gember
  • Meng alles samen onder de glasnoedels, voeg de oestersaus toe en knijp het sap uit de geraspte gember met behulp van 2 kleine lepels
  • Dop een rijstvel in zeer warm water water zodat je ze makkelijk kan plooien en rollen tot loempia’s
  • Leg een kleine eetlepel van de loempiavulling op het rijstvel
  • Plooi van links naar rechts, tot de helft
  • Plooi vervolgens de onder en bovenkant naar elkaar toe
  • Rol de loempia van links naar rechts tot ze volledig is opgerold
  • Bak de loempia’s goudbruin

De score van mijn man: 3/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *