Tortillachips met scampi

hapje glutenvrij eivrij melkvrij

Apéro-time is altijd iets om naar uit te kijken!
Lekkere hapjes met een drankje erbij, heerlijk! Deze tortillachips met guacamole en scampi past in het rijtje van lekker hapjes 😀

Krokante tortillachips, heerlijke guacamole, lekker gebakken scampi en een frisse tomatensalsa. Wat moeten we nog meer hebben? 😉

Met volgende ingrediënten maak je 14 hapjes.

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 1 avocado
  • 1 lente ui
  • 1 teentje look
  • 1 el limoensap
  • 2 el sojayoghurt
  • 1 tomaat
  • 14 scampi’s
  • 14 tortillachips
  • cayennepeper
  • zout
  • sojaboter
  • 1 kl olijfolie
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Pel en pureer de avocado, snij het lente uitje in fijne ringen en pureer de knoflook
  • Meng de avocado, lente ui en knoflook met de helft van het limoensap en 2 el sojayoghurt door elkaar
  • Kruid mooi af met cayennepeper en zout en zet in de koelkast
  • Snij de tomaat in kleine blokjes (brunoise) en vermeng met de andere helft van het limoensap, 1 koffielepel olijfolie, cayennepeper en zout, zet ook in de koelkast
  • Pel en ontdarm de scampi’s (of koop reeds schoongemaakte scampi’s 😉 ) en kruid met peper van de molen en zout
  • Smelt sojaboter in een hete pan en bak de scampi’s kort en krachtig, na een dikke minuut kan je ze al omdraaien en laat ze dan nog zo’n 30 seconden verder bakken
  • Schep per tortillachip een flinke koffielepel van het avocademengels op, wat tomatensalsa en een scampi
  • Werk af met wat zwarte peper van de molen en serveer

De score van mijn man: 3,5/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *