Tiramisu

dessert glutenvrij eivrij melkvrij

Tiramisu, de klassieker onder de Italiaanse desserts!

We maken de traditionele tiramisu maar dan anders 😉
De hoofdingrediënten zijn lange vingers en mascarpone. Glutenvrije lange vingers kan je ondertussen al makkelijk aankopen, ik heb er gekocht van Schär in de Biovita winkel. De mascarponebereiding vervang ik door lactosevrije Dilea-room en sojayoghurt, met een scheutje Amaretto erdoor breng je lactosevrije bereiding helemaal op smaak. Bovendien heeft dit recept heeft geen eieren nodig 😉

Met volgende ingrediënten maak je een mooi kommetje tiramisu, zeker goed voor 4 personen.

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 1 grote tas sterke koffie
  • 1 pakje glutenvrije lange vinger (150 gr)
Schär Biovita
  • 200 ml sojayoghurt
  • 200 ml lactosevrije room
Dilea Colruyt
  • 2 el suiker
  • 1 scheutje Amaretto
  • Cacaopoeder
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Zet een grote tas sterke koffie en giet dit in een schaaltje zodat de koffie kan afkoelen
  • Klop de lactosevrije room goed stijf, samen met 2 eetlepels suiker
  • Meng de sojayoghurt door de opgeklopte room en voeg een scheutje Amaretto toe, meng voorzichtig
  • Haal de lange vingers door de koffie en vul de bodem van de schaal
  • Van zodra de bodem van de schaal bedekt is met lange vingers schep je er de bereiding van sojayoghurt en lactosevrije room over tot de koekjes bedekt zijn
  • Haal opnieuw lange vingers door de koffie en maak een tweede laag in de schaal
  • Schep er opnieuw de bereiding van sojayoghurt en lactosevrije room over
  • Werk af met wat cacaopoeder

De score van mijn man: 3/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *