Steaksalade

hoofdgerecht glutenvrij eivrij melkvrij

Een steaksalade op Thaise wijze.

Gegrilde steak met pittige radijzen, frisse munt en Chinese kool. Chinese kool heeft geen uitgesproken koolsmaak, het heeft een smaak die wel overal bij past. Ik gebruik de bladgroente graag in allerlei bereidingen.

We werken de steaksalade af met een frisse limoendressing.

Met volgende ingrediënten maak je 2 porties.

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 0,5 Chinese kool
  • 100 gr radijzen
  • 2 sjalotten
  • 1 el gedroogde cranberries
  • 15 gr verse muntblaadjes
  • 2 steaks
  • 2 el walnotenolie
  • sap van een halve limoen
  • 0,5 el oestersaus
  • zwarte peper
  • fleur de sel
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Versnijd de Chinese kool en voeg ze toe in een grote slakom
  • Snij de sjalotten in fijne stukjes en de radijzen in fijne schijven en voeg toe bij de Chinese kool
  • Voeg ook de gedroogde cranberries en grof gehakte munt toe
  • Verhit een grillpan en grill de steaks tot de gewenste bakwijze en laat ze enkele minuten rusten
  • Maak de dressing door het limoensap, de oestersaus en de walnotenolie in een schaaltje bij elkaar te voegen en meng goed door elkaar
  • Verdeel de dressing over de salade en meng mooi door elkaar
  • Verdeel de salade op de borden, snijd de steaks in repen en leg ze boven de salade

De score van mijn man: 4/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *