Risotto met kip en champignons

hoofdgerecht glutenvrij eivrij melkvrij

Ik heb me lang niet aan risotto durven wagen maar het is er toch eens van gekomen en het is eigenlijk vrij simpel! 😉

Het gerecht valt hier enorm in de smaak dus dit wordt zeker één van onze vaste recepten.

Risotto kan je met verschillende ingrediënten combineren. Ik maak hem klaar met kip, champignons en werk af met tomatentapenade. Mmm! 😀

Met volgende ingrediënten kan je makkelijk 2 maal eten met 2 personen, ideaal wanneer je de volgende dag wat minder tijd hebt om te koken.

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 400 gr risottorijst
  • 2 kipfilets
  • 250 gr champignons
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1OO ml witte wijn
  • sojaboter
  • enkele blaadjes basilicum
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • 100 gr tomatentapenade
  • 40 gr vervanger parmezaanse kaas:

    4 el edelgistvlokken en 4 el cashewnoten mixen
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Snij de kipfilets in stukjes en kruid ze met peper en zout
  • Snij de ui in kleine stukjes en versnij ook alvast de champignons voor straks
  • Smelt een klont sojaboter in pan en bak de stukjes kip bruin
  • Voeg snel erna ook de ui toe en bak ze even mee
  • Voeg de rijst toe en bak de rijst maar schep ze voortdurend om, tot ze glazig zijn
  • Voeg 1 dl witte wijn toe en laat de rijst het vocht opnemen, blijf omscheppen
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat de rijst telkens het vocht volledig opnemen alvorens je terug bouillon toevoegt
  • Roer regelmatig door
  • Geef de rijst de tijd om te garen, zo’n 20-25 minuten
  • Van zodra de rijst beetgaar is voeg je de kaasvervanger toe, roer alles goed om
  • Voeg nu ook de tomatentapende toe, roer als goed om en kruid mooi af met peper en zout
  • Voeg als laatste de champignons toe, roer alles goed om en laat nog een 5-tal minuten garen
  • Serveer de risotto met enkele blaadjes basilicum

De score van mijn man: 4,5/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.