Pannenkoeken

tussendoortje dessert glutenvrij eivrij melkvrij

Het weekend vraagt om pannenkoeken. Iedereen lust ze wel 🙂

Je kan er ook eindeloos mee variëren. Serveer ze met wat bloemsuiker, vers fruit, chocoladesaus,… Ik geef hier alvast het basisrecept zonder gluten, eieren en melk waarmee je verder aan de slag kan.

Bak de pannenkoeken zeker op een zacht vuurtje zodat ze de tijd krijgen om te drogen alvorens je ze omdraait. Als het deeg nog te nat is zullen de pannenkoeken makkelijk breken bij het draaien.

Met volgende hoeveelheid kan je 6 pannenkoekjes bakken.

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • sojaboter
  • eivervanger voor 2 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 100 gr sojayoghurt
  • 75 gr havervlokken
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Mix de havervlokken fijn
  • Voeg alle ingrediënten, met uitzondering van de boter, samen in een grote kom en klop tot een gladde massa
  • Laat even rusten, zo’n 10 minuten
  • Smelt telkens wat boter in een pan en bak de pannenkoeken mooi goudbruin aan beide kanten op een zacht vuur

De score van mijn man: 4/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *