Lauwe salade met groene asperges en serranoham

hoofdgerecht glutenvrij eivrij melkvrij

Het aspergeseizoen is begonnen, tijd voor een gerechtje met groene asperges!

Ik vind de groene asperges superlekker en ze zijn in een handomdraai klaar, mooi meegenomen 😉

In deze lauwe salade combineer ik ze met serranoham, kerstomaatjes en gebakken aardappelen. Heerlijk!

De kerstomaatjes worden op smaak gebracht met olijfolie met basilicum en tomatenpulpazijn, beiden van Oil & Vinegar. Je zal nog wat dressing over houden om over de salade te druppelen.

Met volgende ingrediënten maak je 2 lekkere salades.

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 1 bosje groene asperges
  • 8 sneetjes serranoham
  • 150 gr koude aardappelen
  • 2 el pijnboompitjes
  • 14 kerstomaatjes
  • zwarte peper
  • fleur de sel
Dressing
  • 5 el olijfolie met basilicum
  • 2 el tomatenpulpazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Groene asperges hoef je niet te schillen, snij een stukje van de onderzijde van de asperges en kook ze in ruim kokend water met zout ongeveer 4 tot 5 min zodat ze beetgaar zijn
  • Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukjes
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin
  • Bak de aardappelen mooi bruin
  • Draai elk sneetje serranoham tot een roosje
  • Halveer de kerstomaatjes
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje en meng mooi door elkaar
  • Verdeel dressing over de kerstomaatjes en hou de rest voor de afwerking van de salade, kruid de tomaatjes af met peper en zout
  • Dresseer de borden met de gebakken aardappelen, kerstomaatjes, rauwe ham, groene asperges en werk af met pijnboompitjes, dressing en zwarte peper

De score van mijn man: 3/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *