Gehaktbrood

hoofdgerecht glutenvrij eivrij melkvrij

Een zelfgemaakt en versgebakken gehaktbroodje is top!
Gehaktbrood is een Vlaamse klassieker, eenvoudig om te maken en altijd lekker 😀

Ik serveer hem deze keer met een simpel gestoomd patatje en gestoofd witloof.
Njam, njam 😀

Volgende ingrediënten zijn goed voor 2 personen:

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 500 gram gehakt
  • 0,5 ui
  • 0,5 rode paprika
  • Peper
  • Zout
  • Chilivlokken (voor de liefhebbers)
  • Peterselie
  • Sojaboter
  • 4 stronken witloof
  • 4 aardappelen

Bereiding:

  • Haal het vlees uit de koelkast, zodat je het gehaktbrood straks makkelijk kan kneden.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Snijd de rode paprika in fijne blokjes.
  • Snipper de peterselie fijn.
  • Voeg dit alles samen met het gehakt in een grote kom.
  • Kruid met peper, zout en chilivlokken en meng alles mooi door elkaar.
  • Maak een mooi ovalen bol van het gehakt en leg in een ovenschaal.
  • Leg een klontje sojaboter op het gehaktbrood en schuif in de oven van 180°C gedurende 45 minuten.
  • Smelt een klont sojaboter in een stoofpan en geef het witloof een mooi bruin kleur.
  • Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg water toe aan de pan, zet het deksel op de pan en laat het witloof op een zacht vuurtje verder garen.
  • Snijd de aardappelen in gelijke stukken en stoom ze gaar.
  • Snij het gehaktbrood in brede plakken en serveer het witloof bij en de gestoomde aardappelen.
  • Smakelijk!

De score van mijn man: 4/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.