Chocoladetaart

dessert glutenvrij eivrij melkvrij

Zondag, gebakjesdag!
Een chocoladetaart is iets waar iedereen kan van genieten, een chocoladetaart zonder extra suiker, boter en bloem dat is dubbel genieten 😉

Ik heb het recept al een tijdje in de kast liggen, het is één van Pascale Naessens. Ze gebruikt geen klassieke ingrediënten waardoor ik niet meteen stond te springen om de taart effectief eens klaar te maken.

Ondertussen heb ik me eraan gewaagd en mijn vrees was volledig onterecht. De chocoladetaart smaakt zeer lekker en is dus ook een plaatsje op de blog waard!
Bovendien is het een poepsimpel gerecht waar je bijna geen werk aan hebt.

Laat je zeker niet afschrikken en probeer het recept, je zal er geen spijt van hebben 😀

Met deze ingrediënten maak je een taart met 8 mooie stukken om van te smullen.

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 200 gr geroosterde hazelnoten
  • 250 gr gedroogde vijgen
  • 2 el kokosvet
  • 300 gr chocoladecallets
  • 5 avocado’s
  • sap van 0,5 limoen
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Maak alvast de vorm klaar om de straks de chocoladetaart in te op te vullen, dat doe je door een springvorm te bekleden met bakpapier, tip: smeer een beetje vetstof aan de rand van springvorm zodat het bakpapier mooi blijft kleven
  • Mix de hazelnoten met de gedroogde vijgen en het kokosvet in een blender tot een grove mix
  • Giet de hazelnoot-vijg mengeling uit in de springvorm en druk aan
  • Plaats dit alvast in de koelkast
  • Smelt de chocolade au bain-marie
  • Pel ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en plet samen met het sap van de limoen in een kom
  • Zorg ervoor dat je geen grove brokken avocado meer hebt en giet er vervolgens de gesmolten chocolade over
  • Meng de avocado en de chocolade goed door elkaar tot een egaal ‘beslag’
  • Schep het avocado-chocolade beslag over de noten-vijgen mengeling in de taartvorm en verdeel
  • Plaats de taart nog minstens 20 minuten in de koelkast zodat ze mooi afkoelt en opstijft
  • Haal de taart net voor je ze serveert voorzichtig uit de springvorm
  • Ik heb als afwerking nog wat chocolade in de blender kort gemixt en over de taart gestrooid
  • Snij de taart in 8 gelijke stukken
  • Smakelijk!

De score van mijn man: 3,5/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *