Witte asperges met kerstomaten, pompelmoes en avocado

hoofdgerecht glutenvrij eivrij melkvrij

Nog zo’n heerlijk recept met asperges. Deze keer met het witte goud in plaats van het groene 😉
Mijn inspiratie komt uit het boek Plan Boost, asperges behoren tot de categorie power food maar dan van Belgische bodem 😀

Dit is een lauwwarm gerecht, warme asperges gecombineerd met gemarineerde kerstomaten, pompelmoes en avocado. Nog wat gehakte pistachenoten en basilicum als afwerking en je tovert in een handomdraai lente je bord.
‘Waar is het vlees?’ zou Yari zeggen maar dit gerecht heeft geen vlees nodig 😉

Met volgende ingrediënten 2 porties klaar, mocht je toch nog een restje hebben kan je dit makkelijk als koude lunch meenemen!

Ingrediënten:

Merk Waar wij het hebben gevonden
  • 8 kerstomaten
  • 35 gr grof zeezout
  • 35 gr gerookt paprikapoeder
Deze van Oil & Vinegar is top!
  • 35 gr rietsuiker
  • 14 witte asperges
  • 1 avocado
  • 0,5 limoen (voor het sap)
  • een scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 pompelmoes
  • 1 handvol pistachenoten
  • enkele basilicumblaadjes
Klik hier voor een foto van de ingrediënten

Bereiding:

  • Snij of breek het laatst stuk onderaan de asperges af en schil ze
  • Breng gezouten water aan de kook en gebruik het kokend water eerst om de kerstomaten (met ingesneden kruis in de kroon) 20 seconden in het kokend water te leggen zodat je de schil makkelijk kan verwijderen
  • Haal de tomaten uit het kokend water, spoel ze onder koud water en verwijder de schil
  • Kook de asperges tot ze beetgaar zijn
  • Doe de kerstomaten in een kleine kom en voeg het suiker, de gerookte paprikapoeder en het grof zeezout toe
  • Meng alles mooi door elkaar en zet even opzij
  • Schil avocado, snij in stukken en voeg toe in een blender of beker met staafmixer
  • Voeg nog het sap van de limoen en een scheutje olijfolie toe aan de avocado en mix
  • Kruid af met zwarte peper en zeezout
  • Hak de pistachenoten grof
  • Snij de pompelmoes à vif (schil wegsnijden en vruchtvlees vantussen de vliesjes snijden)
  • Leg de asperges op een bord en schik er de pompelmoes, avocadocrème en halve kerstomaten op
  • Werk af met gehakte pistachenoten en basilicumblaadjes
  • Smullen 😉

De score van mijn man: 3,5/5

Deel dit recept of volg 't zelfde maar anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *